آئین انسان­‌ساز اسلام نیز انسان را تشویق و تأکید می­‌کند تا به سراغ بهترین­‌ها برود ولی برای دست­یابی باید نخست آن­ها را شناخت و سپس برای به­‌دست آوردن آن مجاهدت کرد…

یادداشت‌ها، مجموعه‌ای از کوتاه‌نوشته‌های حجت‌الاسلام و المسلمین سید رضا تقوی است که در موضوعات مختلف و به فراخور مناسبت‌های گوناگون نگاشته شده است. مکتوباتی که از نثری روان برخوردار بوده، به زیور آیات و روایات زینت یافته و با ادبیات غنی فارسی ملاحت پیدا کرده‌اند. یادداشت‌های حاضر توسط حجت‌الاسلام و المسلمین تقوی، در روزهای نمایندگی مجلس یازدهم تألیف شده و توسط هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی، در صحن عمومی و در میان نمایندگان مردم، توزیع گشته است.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

 

        بهترین­‌ها

 

 

۱. هر انسانی براساس فطرت و کشش درونی­‌اش، تمایل به بهترین­‌ها را دارد. بهترین شغل، بهترین دوست، بهترین خانه، بهترین همسر، بهترین فرزند و… زیرا او موفقیت خود را در زندگی، به این می­‌داند که بهترین­‌ها را برگزیند.

۲. آئین انسان­‌ساز اسلام نیز انسان را تشویق و تأکید می­‌کند تا به سراغ بهترین­‌ها برود ولی برای دست­یابی باید نخست آن­ها را شناخت و سپس برای به­‌دست آوردن آن مجاهدت کرد. راهنمایی‌­های قرآن کریم و هدایت­‌های پیشوایان دین ما را مدد می‌­رساند تا بر طبق معیارهای اسلامی و انسانی بهترین­‌ها را انتخاب نماییم.

۳. بهترین لباس: لباس وسیله پوشش است و سمبل و نمادی از فرهنگ به­‌شمار می‌­آید. گاهی لباس نشانی از اعتقادات دینی را حکایت می‌­کند و زمانی موقعیت اجتماعی و مسئولیت سازمانی را معرفی می­‌نماید. به‌­هرحال انسان باید بدنش پوششی به­‌نام لباس داشته باشد، علاوه بر بدن، روح و جان انسان نیز نیاز به لباس دارد. قرآن کریم می­‌فرماید: بهترین لباس، لباس تقوا است «وَ لباسُ التّقوی ذلک خیرٌ»

۴. بهترین مردم: از پیامبر اکرم(ص) می‌­پرسیم که بهترین مردم چه کسانی هستند؟ در پاسخ می­‌فرماید: کسانی که سودشان برای مردم بیشتر باشد. «خَیْرٌ النّاسِ مَن انتَفَعَ بِهِ النّاسِ»

۵. بهترین امور: بهترین امور در زندگی، آن است که نه به آفت افراط و نه به آفت تفریط مبتلا شود بلکه در مسیر اعتدال پیش رود. امام کاظم(ع) فرمود: بهترین کارها، معتدل‌­ترین آن­هاست «خَیْرُ الْاُموُرِ اَوْسَطُها»

۶. بهترین خانه­‌ها: معیار و ملاک خانه بهتر چیست؟ آیا خانه‌­ای بهتر است که مثلاً با مصالح خوب، نقشه زیبا و سنگ‌­های مرمرین قیمتی ساخته شده و یا در محله بالای شهر بوده باشد؟ و یا …. پیامبر اکرم(ص) بهترین خانه را خانه‌­ای می­‌داند که در آن یتیمی مورد محبت قرار گیرد. «خَیرُ بَیْتٍ فِی الْمُسلمینَ بَیْتٌ فیهِ یَتیمٌ یُحْسِنُ اِلَیْهِ»

۷. بهترین زنان: یکی از ملاک­‌های بهترین زنان این است که نسبت به همسرانشان مهربان‌­تر و فرزندآوری­‌شان بیشتر باشد. «خَیْرُ نِساءِ اُمّتی اَلْولوُدُ الوَدوُد…» در کلامی دیگر پیامبر اکرم(ص) فرمود: بهترین زنان امت من کسانی هستند که چهره‌­ای گشاده و زیبا دارند و مهریه‌­شان اندک است. «اَصْبَحَهُنَّ وَجْهاً و اَقَلَّهُنَّ مَهْراً»

۸. بهترین دارایی: حضرت رضا(ع) فرمود: بهترین دارایی انسان، اندوخته‌­هایی است که صدقه داده است. «خیرالمالِ المَرْءِ ذَخائِرُ الصَّدقَهِ»

۹. بهترین برادران: امیر مؤمنان علی(ع) یکی از معیارهای بهترین برادران ایمانی را این می­‌داند که دوستی و صمیمیت او برای خدا باشد و نه برای سود دنیا. «خَیرُالاِخوانِ مَنْ کانَتْ فِی اللّهِ مَوَدَّتُهُ»

۱۰. بهترین شهرها: بهترین شهرها شهری است که در آن بسترها و امکانات لازم برای آسایش و آرامش و زندگی عزت‌مندانه فراهم باشد. علی(ع): «خَیْرُالبِلادِ ما حَمَلَکَ»./م

 

سیدرضا تقوی

نماینده مردم شریف تهران