روزهدار حقیقی، علاوه بر روزه دهان و شکم، باید سایر اعضای بدنش را هم روزه بدارد تا روزهاش…
یادداشتها، مجموعهای از کوتاهنوشتههای حجتالاسلام و المسلمین سید رضا تقوی است که در موضوعات مختلف و به فراخور مناسبتهای گوناگون نگاشته شده است. مکتوباتی که از نثری روان برخوردار بوده، به زیور آیات و روایات زینت یافته و با ادبیات غنی فارسی ملاحت پیدا کردهاند. یادداشتهای حاضر توسط حجتالاسلام و المسلمین تقوی، در روزهای نمایندگی مجلس یازدهم تألیف شده و توسط هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی، در صحن عمومی و در میان نمایندگان مردم، توزیع گشته است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
روزهداران
1- در دعای روز اول ماه مبارک رمضان از خداوند درخواست میکنیم که: خدایا! روزه مرا از روزه روزهداران حقیقی قرار بده «اللّهم اجْعَلْ صیامی فیه صیامَ الصّائمین»
2- برخی روزه و روزهداری را در این میدانند که دهان را از خوردن و آشامیدن ببندند و در ساعات مشخصی از خوردن آب و غذا پرهیز نمایند، در صورتیکه روزه فقط امساک از خوردنیها و آشامیدنیها نیست. «ألصَّومُ لَیْسَ مِنَ الطَّعامِ و الشَّرابِ»
3- پیامبر اکرم(ص) فرمود: چه بسا روزهداری که از روزهداریش چیزی جز گرسنگی و تشنگی نصیب او نمیشود. «کَمْ مِنْ صائمٍ لَیْسَ لَهُ مِنْ صَوْمِهِ اِلّا الْجوُعَ والْعَطَش»
4- روزهدار حقیقی، علاوه بر روزه دهان و شکم، باید سایر اعضای بدنش را هم روزه بدارد تا روزهاش کامل شود. امام صادق (ع) فرمود: آنگاهکه روزه میگیرید، زبانتان را حفظ کنید. چشمانتان را از مناظر حرام بپوشانید، درگیری و تنازع نداشته باشید و نسبت به هم حسد نورزید. «فَاِذا صُمْتُمْ فَاحْفَظوُا ألْسِنَتَکُمْ وَ غَضُّوا اَبْصارَکُمْ وَلاتَنازعوُا، وَلا تُحاسَدوُا»
5- آنان که نیمه شب برمیخیزند و خود را برای روزهداری آماده میکنند مورد لطف و رحمت الهی هستند و خدا و فرشتگان بر سحرخیزان درود میفرستند «اِنَّ اللّهَ وَ مَلائکتَهُ یُصَلّوُنَ عَلَی الْمُسْتَغْفَرینَ المتَسَحرینَ بالْأسْحار»
6- پیامبر اکرم(ص) فرمود: خداوند صائمین را به پاداش عمل روزهداریشان از دری بهنام «رَیّان» وارد بهشت میکند. «اِنَّ فی الْجَنَّهِ باباً یُقالُ لَهاَ الرَّیانُ لایَدْخُلُ بِها اِلّاَ الصّائمونَ»
7- روزهداران، در پیشگاه خدای متعال از چنان منزلتی برخوردارند که رسول گرامی اسلام (ص) فرمود: خداوند جمعی از فرشتگان را موظف کرده است تا روزهداران را دعا کنند «اِنَّ اللّهَ وَکّلَ ملائکهَ بِالدُّعاء لِلصّائمینَ»
8- مقام و منزلت روزهداران واقعی تا آنجا اوج میگیرد که اعمال و حرکتهای غیر ارادی آنان نیز عبادت محسوب میشود. مثلاً نفسهایشان ثواب تسبیح دارد «اَنْفاسُکُمْ فیهِ تَسْبِیحٌ» و خوابشان نیز عبادت به حساب میآید «نَوْمُکُم الصّائمِ عِبادَهٌ»
9- روزهداران با گرسنگی و تشنگی خود به یاد گرسنگی و تشنگی روز قیامت میافتند و ماه مبارک رمضان فرصت مبارکی، برای زنده کردن یاد قیامت است که از آثار تربیتی بالایی برخوردار است. «وَاذْکُروُا بِجوُعِکُم وَ عَطَشِکُمْ فْیهِ جُوعَ یَومَ القیامهِ وَ عَطَشِهِ»
10- خداوند در قرآن کریم فرموده: مرا بخوانید تا اجابت کنم شما را «اُدْعوُنِی اَسْتَجِبْ لَکُمْ» روزهدار باید از فرصت رمضان و روزهداری استفاده کند و بداند که خداوند دعایش را مستجاب میکند، بهخصوص هنگام افطار که زمان گرفتن مزد روزهداری است. پیامبر اکرم(ص) فرمود: «دَعْوَهُ الصائِمِ تُستَجابُ عِنْدَ اِفطارِهِ»./م
در بارگـه جـلالت ای عـذرپذیر | دریاب که من آمدهام زار و حقیر |
از تو همه رحمت است و از من تقصیر | من هیچ نیم، همه توئی، دستم گیر |
سیدرضا تقوی
نماینده مردم شریف تهران
ثبت ديدگاه