پرسش این است که ما در ماه مبارک رمضان بهدنبال چه چیزی بودهایم؟…
یادداشتها، مجموعهای از کوتاهنوشتههای حجتالاسلام و المسلمین سید رضا تقوی است که در موضوعات مختلف و به فراخور مناسبتهای گوناگون نگاشته شده است. مکتوباتی که از نثری روان برخوردار بوده، به زیور آیات و روایات زینت یافته و با ادبیات غنی فارسی ملاحت پیدا کردهاند. یادداشتهای حاضر توسط حجتالاسلام و المسلمین تقوی، در روزهای نمایندگی مجلس یازدهم تألیف شده و توسط هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی، در صحن عمومی و در میان نمایندگان مردم، توزیع گشته است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
دستآوردهای رمضان
- پس از یکماه روزهداری و مجاهدت با نفس و هواهای نفسانی، که از آن به «جهاد اکبر» تعبیر میشود. این راه دور و دراز را از میان میدانهای مینگذاری شده با موفقیت عبور کرده و خود را به «عید فطر» رساندهایم. «… اَلَّذی جَعَلْتَهُ لِلْمُسلِمینَ عیداً»
- دستآورد رمضان: پرسش این است که ما در ماه مبارک رمضان بهدنبال چه چیزی بودهایم؟ آیا آن را بهدست آوردهایم؟ اگر دست آوردی داشتهایم، این دست آورد ارزشمند را بهعنوان سرمایهمعنوی چگونه باید حفظش کنیم و از آن در طول زندگی بهرهبرداری کنیم؟
- نخستین دستآورد: براساس رهنمود قرآنی، نخستین دست آورد ما از روزهداری ماه مبارک رمضان باید «تقوی» باشد؛ چون خداوند میفرماید: روزه بر شما واجب شد تا به تقوی برسید «لَعَلَکُمْ تَتَّقُونَ». «تَقْوی» به تعبیر علی (ع) : دوای همه دردهای درونی و بیرونی است. « اِنَ تَقْوی الله دَواءُ داءِ قُلُوبِکُمْ … وَ شَفاءَ مَرَضِ اَجْسادِکُمْ …» «نهجالبلاغه/ خطبه 198»
- غفلتزدایی: از دیگر خواستههایی که بهدنبال آن بودهایم «غفلتزدایی» بوده است. غفلتی که به تعبیر علی (ع) خسارتبارترین دشمن برای سعادتمندی ما است. «اَلْغَفْلةُ اضَّرُ الاَعْدا» در دعای روز اول ماه رمضان از خدا میخواهیم که ما را از خواب غفلت بیدارکن « وَ نَبِهّنی فیهِ عَنْ نَوْمةِ الغافِلینَ» آیا با غفلتزدایی به سرمایه گرانبهای «یَقْظِه» و بیداری رسیدهایم؟
- صبر و شکیبایی: دست آورد دیگری که در ماه مبارک رمضان باید بدست آورده باشیم «صبر و شکیبایی در برابر مشکلات است». امام صادق (ع) در توصیف انسان مؤمن فرمود: مؤمن در فتنهها محکم و استوار و در آزمایشها صبور و شکیباست «وَ قورعندالهزاهز، صَبُورٌ عِنْداَلْبلاء» در دعای روز سیزدهم رمضان از خدا خواستهایم به مقدراتی که در مسیر زندگی ما پیش آید شکیبایمان کن «وَ صَبِّرنی فیه علی کائِناتِ الاقْدار»
- موافقت با ابرار و دوری از اشرار: از خداوند خواستهایم که توفیق همراهی با نیکان و خوبان جامعه را به ما ارزانی بدارد و از رفاقت و همراهی با اشرار و بدان دور نگه دارد. «اللّهُمَ وَفِّقْنی فیهِ لمُوافَقَةِ الابْرار وَجَنِّبْنی فیهِ مُرافَقَة الاشْرار»
- سعادتمندان و شهیدان: در دعاهای شبهای دهه آخر رمضان از خداوند خواستهایم که نام ما را در ردیف اسامی سعادتمندان قرار بدهد و جانمان را با شهیدان پیوند بزند « وَ اَنْ تَجْعَلَ اِسْمی فی هذِهِ الَیلَة فی السُّعَدا وَ روُحی مع الشُهداء»
- نورانیت دل: از دیگر دست آوردهای ما از ماه رمضان باید نورانیت دل باشد. پیامبر اکرم (ص) : قلب انسان مؤمن عرش خداست. «قَلبُ المؤُمنِ عَرشُ الله» دل وقتی جایگاه خدا شد به انوار الهی نورانی میگردد و ما از خدا خواستهایم که «وَ نَوِّرفیه قَلْبی بِضیاء انْواره»
- محبت به یتیمان: از دیگر خواستههای ما این بود که دلهایمان لبریز از محبت به یتیمان باشد. « اللّهُمَ اْرزُقْنی رحمةَ الایْتام»
- همه این ارزشها را با زبان دعا، در ماه مبارک رمضان، از خدای سبحان طلب کردیم و مورد عنایت خدای مهربان قرار گرفتیم. اینها را دستآوردهای رمضان بدانیم و این سرمایه گرانبها را حفظ کنیم./س
سیدرضا تقوی
نماینده مردم شریف تهران
ثبت ديدگاه