از ویژگیهای این عالم ربانی، ذوفنون بودن او بود، زیرا در رشتههای مختلف علمی و معرفتی تحصیلاتش را ادامه داد تا خود روزی بر کرسی استادی نشست و بهعنوان…
یادداشتها، مجموعهای از کوتاهنوشتههای حجتالاسلام و المسلمین سید رضا تقوی است که در موضوعات مختلف و به فراخور مناسبتهای گوناگون نگاشته شده است. مکتوباتی که از نثری روان برخوردار بوده، به زیور آیات و روایات زینت یافته و با ادبیات غنی فارسی ملاحت پیدا کردهاند. یادداشتهای حاضر توسط حجتالاسلام و المسلمین تقوی، در روزهای نمایندگی مجلس یازدهم تألیف شده و توسط هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی، در صحن عمومی و در میان نمایندگان مردم، توزیع گشته است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
آیت حُسن
علامه بزرگوار، آیت عالیمقدار، فقید فرزانه، آیتالله حسن حسنزاده آملی رضوانالله تعالیعلیه درسال 1307 هـ – ش در روستای «ایرای لاریجان» از شهرستان آمل چشم به جهان گشود.
تحصیلات خود را درحوزه علمیه آمل آغاز کرد و سپس درسال 1329 به حوزه علمیه تهران وارد شد و پس از سیزده سال تحصیل به قم عزیمت نمود. آیتالله حسنزاده از اساتید و چهرههای علمی بزرگی چون آیات عظیمالشأن محمدتقی آملی، ابوالحسن شعرانی، رفیعی قزوینی، الهیقمشهای، فاضل تونی، میرزا احمد آشتیانی، علامه طباطبایی و محمدحسین الهی طباطبایی و … بهرههای علمی و تربیتی فراوانی را کسب کرد.
از ویژگیهای این عالم ربانی، ذوفنون بودن او بود، زیرا در رشتههای مختلف علمی و معرفتی تحصیلاتش را ادامه داد تا خود روزی بر کرسی استادی نشست و بهعنوان صاحب نظری برجسته، مورد توجه دانشوران حوزه علمیه و دانشگاه شد. بیش از یکصد و پنجاه اثر علمی ارزشمند در زمینههای فقهی، رجالی، ریاضی، هَیوی، طب، فلسفه، تفسیر قرآن کریم و … را به بازار معرفت و اندیشه عرضه داشت.
به یاد آن حکیم سفر کرده، چند فراز از رهنمودهای حکیمانهاش را مشعل راهمان میسازیم:
1- اساس تقوا دوچیز است: التّعظیمُ لأمرِاللهِ، والشفَقَة عَلی خَلق الله.
2- بهجای اینکه عابد باشی، عبد باش! شیطان هم قریب به ششهزارسال عبادت کرد، عابد شد اما عبد نشد… تا عبد نشوی عبادتت سودی به حالت ندارد، عبد بودن یعنی ببین خدایت چه میخواهد نه دلت.
3- مبادا خواجه، غافل بخورد و غافل بخوابد که بهقول عارفِ همهدانِ همدان، باباطاهر عریان: «هرآن کو غافله غافل خوره تیر»
4- میدانی که دل تا شکسته نشد بیتالمعمور نمیگردد.
5- هرکه خاموش شد، گویا شد. هرکه چشم سربست بینا شد. هرکه گوش دل گشود، دانا شد.
6- هیچکس در عالم محروم نیست چه هرکس بهقدر قابلیتش (استعداد و سرمایه) دارد.
7- طبیب در میان ابنای نوع خود، بدان سعادت و مقام و مرتبت است که به مظهر بودن اسم شریف «مُحیی» که از اسماء بزرگ الهی است نائل آمده است.
8- انسان باید صادرات و واردات دهانش را مواظب باشد.
9- حکمت خاموشی است، وجوع گرسنگی، و سَهَر بیداری و خلوت گوشهگیری و ذکر به دوام، همیشه بهیاد حق بودن. در چهار اول «خیرُالامور اوسطها» و در پنجمی «خوشا آنان که دائم در نمازند.»
10- آهن باید به کورۀ آتشین برود و استاد و چکش و سندان ببیند تا شمشیر بُرنده شود. /ص
هرکه گیـرد پیشـهای بیاوستا | ریشخندی شد به شهر و روستا |
هیچکس بیاوستا چیزی نشد | هیـچ آهـن خنجر تیـزی نشـد |
سیدرضا تقوی
نماینده مردم شریف تهران
ثبت ديدگاه