گاهی یک جمله از زبان حکیمی، با گوش دلشنیدن کلید موفقیت میشود و مسیر زندگی انسان را بهکلی تغییر میدهد…
یادداشتها، مجموعهای از کوتاهنوشتههای حجتالاسلام و المسلمین سید رضا تقوی است که در موضوعات مختلف و به فراخور مناسبتهای گوناگون نگاشته شده است. مکتوباتی که از نثری روان برخوردار بوده، به زیور آیات و روایات زینت یافته و با ادبیات غنی فارسی ملاحت پیدا کردهاند. یادداشتهای حاضر توسط حجتالاسلام و المسلمین تقوی، در روزهای نمایندگی مجلس یازدهم تألیف شده و توسط هیئت رییسه مجلس شورای اسلامی، در صحن عمومی و در میان نمایندگان مردم، توزیع گشته است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
حکیمانهها
1- گاهی یک جمله از زبان حکیمی، با گوش دلشنیدن کلید موفقیت میشود و مسیر زندگی انسان را بهکلی تغییر میدهد. امام صادق(ع) فرمود: انسان سعادتمند، سخنان پندآمیز را مایه سعادت میداند «السَّعیدُ یَتَّعِظُ بِموُعِظَهِ التَّقوی»
2- پیامبر اکرم(ص) به فرزندان عبدالمطلّب فرمود: شما نمیتوانید مردم را با بذل و بخششهای مالی راضی کنید پس با گشادهرویی و رفتار نیکو، دلهایشان را فتح، و بهسوی خود جذب نمایید. «اِنَّکُمْ لَمْ تَسَعوُا النّاسَ بِأمْوالِکُمْ، فَألْقُواهم بِطَلاقَهِ الْوَجْهِ وَ حُسْنِ البِشْرِ» «وسائل/ج8/ص512»
3- امام خمینی(ره): تلاش کنید قبل از آنکه مردم به شما روی آورند خود را بسازید.
4- امام خامنهای: هرکس که خود را در معرض ریاست و امامت و پیشوایی جامعه میگذارد در هر محدودهای اول باید شروع به تأدیب و تربیت خود کند، بعد شروع به تربیت مردم کند. یعنی اول خود را اصلاح کند بعد به سراغ دیگران برود.
5- آیتالله جوادی آملی: ظاهر مردم، باطن مسئولان است. مسئولان باطنشان را درست کنند ظاهر مردم اصلاح میشود. «النّاسُ عَلی دینِ مُلوُکِهِمْ»
6- آیتالله طالقانی: اگر آن حساسیتی که علمای ما روی «کفر» داشتند روی «ظلم» میداشتند کفر بهوجود نمیآمد، چرا که ظلم، موجب کفر میشود.
7- آیتالله شهید مدرس: آن اشخاصی که رنگ پیدا کردند و میگویند عقیده ما تمایل به سیاست انگلیس است، یا عقیده سیاسی ما به روس است، ما بر ضد همه آنها هستیم؛ ایرانی مسلمان، باید مسلمان و ایرانی باشد. هر رنگی غیر این داشته باشد دشمن دیانت ما، دشمن استقلال ماست. ایرانی باید خودش ایرانی باشد. سیاستش هم ایرانی باشد.
8- آیتالله شهید مطهری: در جامعه خودمان همانطور که مسئله عدالت را با شدت مطرح میکنیم، به همان شدت نیز مسئله معنویت را مطرح کنیم. اصلاً بدون معنویت، عدالت امکانپذیر نیست. اگر معنویت را فراموش کنیم، انقلاب خودمان را از یک عامل پیشبرنده، محروم کردهایم.
9- شهید مظلوم آیتالله دکتر بهشتی: «همه کسانی که با مبارزه و انقلاب سروکار دارند میدانند که جنگ روانی، یکی از حساسترین جنگهاست… و طبیعی است که هوشیاری انقلابی همه ما ایجاب میکند که در رویارویی با این جنگ روانی، آگاهانه برخورد کنیم و جلوی آثار شوم این جنگ را که دشمنان انقلاب برای اینکه جلو پیروزی انقلاب را بگیرند به وجود آوردهاند، بگیریم…»
10- آیتالله شهید صدوقی: «تا یک تحول فکری و فرهنگی ایجاد نشود مردم نمیتوانند به آن اهداف عالیه اسلام و سعادت والای انسانی خویش نائل گردند و تنها راه اصلاح جامعه، بردن فرهنگ انقلاب اسلامی به میان مردم است.»
11- آیتالله شهید دکتر مفتح: «اگر در یک ملت که روح مبارزه با گناه و فساد و نهی از منکر نبود و هر فردی خود را مسئول (مبارزه با) فساد محیط ندانست و با عناوین و بهانههای موهوم و غلط شانه از زیر بار این مسئولیت خطیر تهی کرد و حالت بیتفاوتی و بهمنچه، در او پدید آمد، طبعاً این چنین اجتماعی لجنزار گناه و انحراف، و محیط فقر و بدبختی و گرسنگی و بیماری خواهد شد که دعای نیکان کوچکترین تأثیری در تغییر و بهبود آن نخواهد داشت.»
سیدرضا تقوی
نماینده مردم شریف تهران
ثبت ديدگاه